Style Calibration, Fixing Samples...

Feature Request | Share Ideas | Help Improve KORG PA Manager
Post Reply
joVba13

Style Calibration, Fixing Samples...

Post by joVba13 »

İyi çalışmalar, en fazla bir hafta içinde lisans almayı düşünüyorum, demo yu download ettim ama kurmadan önce forumdaki kullanıcı istekleri ve neyi ne kadar yapabileceğimi öğrenmeden beni nasıl bir yazılımın beklediğini görmek için bütün yorumları okudum. Kullanıcılara gösterdiğiniz ilgi ve cevaplarınızdaki ciddiyet ve samimiyet doğru bir yere ödeme yapacağıma inandırdı, teşekkür ederim. Türkiye'de haftanın 7 günü sahne alan, 3 değişik soliste eşlik eden, müzik akademisi mezunu, 1985 te sahneye başlamış, 1995 ten beri Korg u master Keyboard yapmış ve o tarihten beri kendi segmentimde üretilmiş bütün Korg modellerini kullanmış ve Şu anda da Pa4X ve Kronos ikilisi ile evini geçindiren bir müzisyenim. Yazdığınız kodların en az 50.000 ile 100.000 satır arası olduğunu kabul edersek, sonradan talep edilen bizce çok basit olacak bir eklentinin, hangi satıra yerleştiğinde devamında izleyeceği yolu ve algoritma ve genel haritada yapacağı değişikliğin, bunun oluşturabileceği problemlerin ve bug ların finalizeye etkisini tahmin edebilecek bir bakışım olduğunu lütfen biliniz... Talebim şudur ki;
Korg'un , kullanıcıya sunduğu geniş sound Edit parametreleri sayesinde istediğimiz sesleri duymamıza yardımcı olması bir bakıma avantaj gibi görülse de her "Record" a basan editor yada creator arkadaşlarımız küçük yada büyük bir set hazırlıyor, ama kullandıkları kulaklık bile değişse bir sonra yazılan ritm veya hazırlanan ses bir öncekiyle ne aynı EQ da ne aynı level ne de frekans aralığındaki diapozom eşitliği mümkün olamıyor, birde binlerce free paylaşılan set lerden toplama bir set yapmaya çalışan müzisyenler, Normalize edilmemiş ve bir standart prosedüre uymadan hazırlanan Sample lardan oluşan Multi Sample ile bir Style hazırlıyor, tek bu ritmi dinleyince beğenebiliyoruz ama, Fabrika soundları başka bir kalibrasyonda, satın aldığımız SD kart soundu başka bir kalibrasyonda, İnternetten indirdiğimiz her set başka kalibrasyonda, hatta kalibrasyonsuz kulaklıkla hazırlanmış ama özellikle etnik sound ve ritmleri o bölgenin insanı doğru yaptığından mecburen tercih edebiliyor ve setimize ekliyoruz, sahnede yüksek desibelli speaker ve subbass lar kullanıyoruz, şarkıdan şarkıya geçtiğimizde bu Style ve Sound maker lar arasındaki sound ve Level farkları bazen tweeter değiştirtecek kadar zarar verici, rahatsız edici olabiliyor. Compressor kullansak frekans kaybı büyük oluyor, Ayrıca Maximizer ayarlarıda sesler arasındaki farkı çok büyütüyor. Sound Edit bölümünde set içindeki Sample seslerin kullandıkları aralıkları, fabrika seslerindeki standarda göre fixleyebilecek bir çözüm butonu oluşturmak hiç kolay olmasa bile mümkün müdür? Yada kullanacağımız sesleri,Style ve Pad leri Adres atamadan önce hangi sınırları zorlandığımız görebileceğimiz bir Sound Analizer, VuMeter, db viewer gibi yardımcı araçlar o topladığımız setleri daha profesyonelce dinletmemize ve şarkının introsunda başlayan Style, Sound fixlemeyle geçen zamanımızı performansımıza konsantre olmamıza ekleyerek her Style değiştirdiğimizde insanların bize teknik bir sorun varmış gibi bakışlarını bitirmeye yardım edebilir. Bu sorunun çözümü için başka fikirler var ise lütfen paylaşınız.
Bir de diğer yorumlardaki cevaplarınızda gördüğüm "Başka bir güncelleme üzerinde çalıştığınız ve daha sonraki planlamaya ekleyebileceğiniz"i paylaşımınız da çok zarif ve iyi niyetli bir cevap, acaba bu dönem hangi güncelleme veya eklenti üzerinde çalışıyorsunuz ve tahminen bizim kullanımımıza sunacağınız tarih aralığını paylaşabilir misiniz?

Barış Bayzat.
Admin
Site Admin

Re: Style Calibration, Fixing Samples...

Post by Admin »

Merhaba,

Yorumunuz ve önerileriniz için teşekkürler.

Dediğiniz doğrudur. Her set oluşturma sürecinde, kullanılan kulaklıklardan hoparlörlere kadar birçok faktör seslerin düzeyini ve kalibrasyonunu etkiliyor. Özellikle, farklı kaynaklardan gelen kalibre edilmemiş seslerin tek bir sette toplanması durumunda, sahne performansında bu farklar çok belirgin hale gelebiliyor.

Sample seslerin hacmi, çeşitli filtreler, kompresörler, MAX EQ gibi, birçok katmandan geçtiği için, her aşamada sesin değişime uğramasına neden oluyor, ve netice olarak bu sesin hacmini önemli ölçüde etkiliyor. Her nekadar Tüm Sampleler Normalize olsada, her UserSound sesin, kendine ait FX/EQ gibi ayarlardan dolayi, sesin hacmi farkli Decibel'de cikmasina neden oluyor.

Bu yüzden, bu süreci otomatik hale getirmek bizim için kolay bir görev değil; çünkü sesin nihai hacmini belirleyen birçok farklı faktör devrede.
Bu noktada, en iyi yöntem kullanıcının, sesleri doğrudan klavye üzerinden dengeleyerek kendi isteğine göre Balance yapıp, ayarlamasıdır.

Diğer konumuza gelince, maalesef çok fazla bilgi paylaşamayacağım, ancak her güncellememizde önemli değişiklikler ve iyileştirmeler sağlıyoruz.
Ümid ediyorum ki, önümüzdeki aylarda, daha yeni özellikler, yenilikler ve iyilikler bizi bekliyor.
Image
joVba13

Post by joVba13 »

Cevabınız ve tavsiyeniz için teşekkür ederim, en fazla bir hafta içinde bende lisanslı kullacınız olacağım, mevcut bilgisayarımın konfigürasyonu PA Manager için yeterli olsa da ona bağlı kullanacağım DAW lar uzun süre iş yapamayacak ve bende ID yenilediğim için şifre başvurusunda bulunmamak için yeni makine siparişimin gelmesini bekliyorum. Haftaya görüşmek ümidi ile...
joVba13

Post by joVba13 »

Merhaba, lisans almak istiyorum, V5.1 için satın alma formu doldururken ödeme seçeneklerinde Sterlin, Euro ve Dolar seçenekleri var. Banka hesabımda Türk Lirası hesabım var, böyle durumlar için alternatif bir çözümünüz var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Admin
Site Admin

Post by Admin »

joVba13 wrote: 30 Oct 2024, 14:06 Merhaba, lisans almak istiyorum, V5.1 için satın alma formu doldururken ödeme seçeneklerinde Sterlin, Euro ve Dolar seçenekleri var. Banka hesabımda Türk Lirası hesabım var, böyle durumlar için alternatif bir çözümünüz var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Merhaba,

Devam edebilirsiniz. Bankanizdan TL olarak islem yapilir.
Image
Post Reply