Error when loading Drumkit sounds [resolved]

Discussion about problems you may have with KORG PA Manager.
Post Reply
midimusa
Posts: 32
Joined: 04 Aug 2015, 02:42

Error when loading Drumkit sounds [resolved]

Post by midimusa »

Hi.

When I try to open with "Sound manager" or "Sample Manager" a set where are only drumkit samples like in my "Sample Drumkits1 MM.SET" (http://www.korgpamanager.com/Forum/view ... f=4&t=3988) that is maded with my PA600 and there is only User DK.
When I open it with Sound Manager, then I get an error "This is not a KORG PA 'MULTISMP\RAM.KMP' File." and after opening there are no sample names only <RAM SAMPLE>.
And when I try to open it with "Sample manager" I get the same error message and the program will not open this one.
If there is some aslo sampled (at least 2) sounds in User1 then it works correct (for example my "KMP_05.SET").

P.S.
Is in future possible to change in "Sound manager" option so I can select the "ROM" or "RAM" sample area?

Admin
Site Admin
Posts: 499
Joined: 23 Feb 2014, 11:44
Location: London, UK
Contact:

Re: Error when loading Drumkit sounds

Post by Admin »

Hi,

I am attaching you a FIXED RAM.kmp which you can replace with your Sample Drumkits1 MM.SET\MULTISMP Folder.
It's a bug with the PA600 OS, which hasn't created a proper .KMP File. Then it correctly load the SET.
Is in future possible to change in "Sound manager" option so I can select the "ROM" or "RAM" sample area?
You already can? In the SOUND Manager, click and drag the RAM/ROM option and then click and drag to change the RAM/ROM Sample.
Have a look at the SOUND Manager video if you like here: http://www.korgpamanager.com/tutorial

Best Regards
Attachments
RAM.zip
Sample Drumkits1 MM.SET\MultiSMP
(2.64 KiB) Downloaded 743 times
Image

midimusa
Posts: 32
Joined: 04 Aug 2015, 02:42

Re: Error when loading Drumkit sounds

Post by midimusa »

Thanks.

With that "FIXED RAM.kmp" now i can open the Sets on manager and my PA600 recognizes that too.

And about the second question: "Is in future possible to change in "Sound manager" option so I can select the "ROM" or "RAM" sample area?"
Yes. I found that I can - Just I should more accurately drag (not click) with the mouse on that area and it works.

Btw.
On the http://www.korgpamanager.com/tutorial I can not find the "SOUND Manager video"
- Thare are "SAMPLE Manager", "PCM Manager & FILE Viewer", "STYLE Manager [v2] [Merge/Combine SETs]" and "STYLE Manager [v1.2]" videos.

Admin
Site Admin
Posts: 499
Joined: 23 Feb 2014, 11:44
Location: London, UK
Contact:

Re: Error when loading Drumkit sounds

Post by Admin »

Btw.
On the http://www.korgpamanager.com/tutorial I can not find the "SOUND Manager video"
- Thare are "SAMPLE Manager", "PCM Manager & FILE Viewer", "STYLE Manager [v2] [Merge/Combine SETs]" and "STYLE Manager [v1.2]" videos.
The English version is not available for the SOUND Manager, but there is a Turkish version available when you click on the Flag [top left] of the page.
Image

Post Reply